Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Behandlingar

Gruppbehandling vid fetma

Om du har obesitas, det vill säga fetma och känner dig motiverad till att förändra din livsstil och dina levnadsvanor, kan du delta i denna behandlingsgrupp på Wetterhälsan A6 för viktminskning under vintern 2023.

Kursen består av 4 träffar på tisdagar:
10 januari klockan 15.30 – 17.00
24 januari klockan 15.30 – 17.00
7 februari klockan 15.30 – 17.00
21 februari klockan 15.30 – 17.00

Antal platser

14

Kostnad: 100 kr/tillfälle

Gruppbehandlingen erbjuds patienter listade på Wetterhälsan och vi välkomnar alltid nya patienter!

Innan du skickar in din ansökan är det viktigt att du funderar en stund kring om det är rätt tajming för dig i livet för att genomgå denna behandling, samt om motivationen är på plats. Du kommer att behöva ha tid för att närvara vid alla träffar och för att genomföra hemuppgifter.

Gruppbehandlingen innehåller inslag av KBT, det innebär att du kommer få kunskap som hjälper dig att förstå dina tankar, känslor och beteenden och att se vad du kan göra för att åstadkomma en livsstilsförändring. Du har dig själv som studieobjekt och formulerar dina egna mål. Gruppbehandlingen består av föreläsningar, diskussion, kostrådgivning, rådgivning om fysisk aktivitet och hemuppgifter.

Kriterier för att kunna delta:
BMI 30 eller högre.
Ålder: 19-69 år.

Förväntningar på dig som deltagare:
Vara motiverad, känna både lust och kraft till att förändra sina levnadsvanor för att åstadkomma viktnedgång.