Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Kurser

Hälsocirkeln

Du som är listad på Wetterhälsan är välkommen att ta del av föreläsningarna och låta dig inspireras. De olika föreläsningarna är fristående från varandra.

”Aktivitetsbalans i vardagen”, tisdag 2/2 kl. 15:15-16:30.
”Mat och psykisk hälsa”, tisdag 9/2 kl. 15:15-16:30.
”Stress”, tisdag 23/2 kl. 15:15-16:30.
”Sömn”, tisdag 2/3 kl. 15:15-16:30.
”Fysisk aktivitet och psykisk hälsa”, tisdag 9/3 kl. 15:15-16:30.

Plats: Denna kurs ges digitalt p.g.a covid-19. Efter anmälan mailas länk till mötet ut, mötet sker via Zoom. Du behöver ha tillgång till dator eller mobil med mobilnät.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19.

Föreläsningsupplägg

5 föreläsningar

5 olika föreläsningar under våren

Antal platser

18 st

Saknas ledig tid angivet datum så är föreläsningen fullbokad. Lägst antal deltagare är 4 st.

Kostnadsfritt

Hälsocirkeln erbjuds patienter listade på Wetterhälsan och vi välkomnar alltid nya patienter!

Hälsocirkelns olika teman

Aktivitetsbalans i vardagen
Aktivitetsbalans innebär att du har en tillfredsställande variation mellan olika vardagliga aktiviteter och att mängden aktiviteter upplevs hanterbar. Det finns ett tydligt samband mellan vad vi gör och hur vi mår. Du får tips och råd om hur du kan återta upplevelsen av hälsa i din vardag. Välkomna!
Föreläsare: Cecilia Klaesson, arbetsterapeut

Sömn
Upplever du svårigheter att få till en acceptabel sömn? Vi går igenom grunderna för sömn, vad som brukar störa den och de faktorer som anses mest hjälpsamma för att få en bra sömn. Välkomna!
Föreläsare: Lars Inglander, psykolog

Fysisk aktivitet och psykisk hälsa
Varför ska jag röra på mig? Vad händer i kroppen vid fysisk aktivitet? Hur påverkar fysisk aktivitet mitt mående? Föreläsningen ger också svar på hur gör jag, vad gör jag, hur ofta och hur lång stund bör jag röra på mig. Välkomna!
Föreläsare: Christina Holmer, fysioterapeut

Vad är stress 
Vad är stress? Varför blir vi stressade? Belysning av tankar, känslor, fysiologi och beteenden som kan uppstå när vi har varit belastade under en lång tid. Användbara strategier presenteras. Välkomna!
Föreläsare: Psykiatrisjuksköterska Karin Hedblad och PTP-psykolog Fanny Jarlegård.

Mat och psykisk hälsa
Maten vi äter påverkar inte bara vår kropp utan även vårt sinne. Och det behöver inte vara särskilt avancerat. Vi går igenom rådande kunskapsläge kring mat och psykisk hälsa. Välkomna!
Föreläsare: Anna Hamilton, dietist