Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Provtagning covid-19

Öppettider: Helgfria vardagar kl. 08.00 – 10.00

Du hämtar ditt självprovtagningskit på Wetterhälsan A6, Batterigatan 9, Jönköping, på anvisad plats för covidprovtagning. Du ska inte gå in till receptionen. Du tar provet själv och lämnar in det senast kl. 10.00 i anvisad behållare på Wetterhälsan A6, samma dag du tar provet.
OBS! Glöm inte att bifoga frågeformuläret med ditt personnummer i provpåsen.

Se bildspel för instruktioner egenprovtagning covid -19

Parkeringarna på Wetterhälsan A6 är avsedda för bokade besök, vänligen ta ditt självtest på annan plats.

Fr.o.m 22 november ändras Folkhälsomyndighetens riktlinjer till att:

Alla med symtom på misstänkt luftvägsinfektion rekommenderas nu provtagning med självprovtagningskit oavsett vaccinationsstatus. Den som är yngre än 6 år eller som haft bekräftad covid-19 senaste halvåret är undantagen från provtagningsrekommendationen.

Skärpta regler införs också för hushållskontakter till ett bekräftat fall, som nu alltid ska provtas och få förhållningsregler om att stanna hemma i en vecka. Vaccinerade undantas alltså inte längre från detta.

För personal inom vård och omsorg med symtom gäller fortsatt provtagning med självprovtagningskit med svar nästkommande dag. Provtagning ska ske även utan symtom efter exponering (hushållskontakt eller närkontakt).

Provtagning efter resa:
Efter utlandsresa utanför Norden rekommenderas ovaccinerade testa sig oavsett symtom. Vaccinerade personer som inte arbetar i vård och omsorg behöver bara provta sig vid symtom. Vård- och omsorgspersonal ska testa sig oavsett symtom men får arbeta i väntan på provsvar.

Information till dig som provtagits för covid -19

För mer information se länk: https://www.1177.se

How to get tested for covid-19 at Wetterhälsan:
Drop-by Wetterhälsan A6, Batterigatan 9, no appointment needed.  
Monday – friday 08.00 – 10.00 a.m. 

Välkommen till oss

Enheter

Vi startade Wetterhälsan för att du skulle få ett bättre alternativ i vårdvalet. Vår vision är att erbjuda den bästa primärvården.

Hitta din närmaste enhet

Enheter